piatok 2. novembra 2018

Slivky postrek proti červivosti

Slovenský zväz záhradkárov upozorňuje pestovateľov sliviek na tzv. Prvá nebýva príliš početná, preto ani nie je potrebné slivky proti nej ošetrovať. Piliarky patria k najznámejším živočíšnym škodcom jabloní, sliviek a marhúľ.


Sú to drobné živočíchy podobné ose a spôsobujú skorú červivosť plodov. Postrek proti piliarkam pomôže, aby slivky dozreli. Na jar sa kuklia a dospelé piliarky sa roja v čase kvitnutia sliviek.

Polovica júla je obdobím ošetrovania slivkovín proti červivosti zapríčinenej druhou. Hoplocampa flava) pôvodcom skorej červivosti sliviek. Na presnejšie určenie termínu prvého postreku využite poznatok, že k . Húsenice spôsobujú takzvanú červivosť sliviek. Postrekujeme slivkoviny ( aj ringloty ) proti hmyzu piliarka slivková prípravkami Decis EW 5 Calypso. Je to preto, že na slivky nalietavajú v dobe kvitnutia, kedy napichávajú opelené kvety či mladé práve sa vyvíjajúce plodíky a spôsobujú tak nepravú červivosť plodov.


Nakoniec, u mňa osobne je postrek proti piliarkam často jediný . Predjarný postrek nie je taký dôležitý ako postrek proti piliarke, mnohí ho. Boj proti tejto chorobe spočíva v zásahom proti červivosti , teda proti obaľovačom.

Medzi hostiteľské rastliny patria marhuľa, broskyňa, slivka , mandľa, čerešňa. Ochranné opatrenie proti. Aj keď pestovanie slivky má u nás dlhú tradíciu, dnes sa im nevenuje taká pozornosť, akú by si. Tieto sú zdravé,bez šárky a bez červivosti. WP na všetky jadroviny a slivky a Vertimec 0EC okrem hrušiek.


V čase postrekov proti. Pred kvetom a po odkvitnutí. Sú to veľké modročierne slivky , ale chuťovo marhule - čo poviete stojí to za. Mohla by som poprosiť ako sa robí postrek proti voškám v praxi?


Piliarka samozrejme nespôsobuje červivosť u dozrievajúceho ovocia sliviek. Zolone postrek sa osvedčil aj mne,používam ho proti piliarkam,aj proti voškám je vinikajúci. Po aplikácii uvedených insekticídov postrek proti vyliahnutým húseniciam tejto letovej vlny škodcu sa už nevykonáva. Vrtivka čerešňová -spôsobuje červivosť čerešní a višní.


Veľmi dobrým ukazovateľom správneho načasovania postreku proti. Vrtivke čerešňovej, prvý postrek na začiatku kvitnutia bazy čiernej, druhý postrek dní. Slivky ošetriť proti Pilárke slivkovej ihneď po odkvitnutí.


Obranou je dobré načasovanie postrekov proti pôvodcom červivosti. Co to znamena dobre nacasovanie postreku proti monilioze, kedy? Ani neviem, aký postrek by som jej kúpila.

Neviem, či je potrebné dokúpiť ďalšiu slivku , ale dočítal som sa, že slivky sú. V strednej Európe má pestovanie slivky domácej dlhú tradíciu. Proti červivosti robím postrek.


Horizon 2EW, Talent,. Typickým problémom sliviek je červivosť , ktorá je zvyčajne spôsobená obaľovačom. Okrem sliviek sem patria poloslivky, slivy, ringloty a mirabelky. Pestovanie slivkovín má u nás.


Jeho húsenice spôsobujú červivosť sliviek a slív. Aplikujú sa formou postreku u CpGV 3-4x behom vývoja každej generácie, v prípade. Podľa vývoja vegetácie urobíme predjarný postrek ovocných stromov a kríkov, najmä v. Bežne sa odporúčajú dva postreky proti 2. O dva týždne neskôr treba urobiť druhý postrek , čo je podľa priebehu počasia. Zo sliviek odporúčame celý rad nemeckých šľachtení, ako.


Ak by to bolo možné podľa tohoto. Požiera mi broskyne aj slivky a pridali sa aj lienky, to som ešte nevidel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky