piatok 7. apríla 2017

Plemená sliepok nosníc

Najvhodnejšie plemená sliepok na znášku sú ľahké plemená, ktoré vážia okolo dvoch. Leghornky sú vynikajúce nosnice , ktoré ročne znesú 2a viac vajec. Toto sú najmä v Európe rozšírené plemená , u nás boli vyšľachtené tzv. Rentabilné je používať sliepky ako nosnice dve znáškové obdobia.


Môžu tvoje tri nosnice konkurovať veľkochovu? Ja mám preto radšej obyčajné sliepky - staré plemená ako Oravská, Vlaška, Marans či .

Hmotnosť kohúta - kg, sliepky - kg. Pôvodné slovenské plemeno s kombinovanou mäsovonosivou úžitkovosťou. Farba medenočervená a biela. Ponukam na predaj sliepky nosnice tyzdnove plemeno issa brawn,lohman brown v plnej znaske o vahe 2kg dospele sliepky objednavat mozte non-stop na. Rozhodli sme sa teda zriadiť voľný chov nosníc na tzv.


Nosnice Vám ponúkame vo farbách hnedá, čierna, jarabatá, sussex a. Ide o stredne ťažké plemeno sliepok , hmotnosť sa na začiatku . Premýšľate nad výberom sliepky či kohúta a neviete pre ktoré plemeno sa. Hempšírky boli primárne vyšľachtené ako mäsové plemeno , no sú i vynikajúce nosnice.

Mäso hempšíriek nie je ani suché ani príliš tučné ako . Existujú aj nenáročné plemená sliepok. Odpradávna tá sliepka na dvor patrí. Každému chalupárovi by som to odporučil. Ako si medzi nimi vybrať? Základné rozdelenie sliepok je na zakrslé sliepočky, ľahké nosnice , stredne ťažké plemená a ťažké plemená.


Charakteristika plemena. Pokiaľ z kurčiat Kalimero nepoužijeme na jatočné účely kuričky - sliepky ,. Ide o sliepky nosnice ťažšie s dvojakou úžitkovosťou. Dobry den, poslednych par dni vyberam plemeno sliepok , ktore by splnilo moje poziadavky. Nikde sa ale nedokazem dopatrat k vyhovujucemu . Biologický materiál plemien New Hampshire (NH), Rhode Island Red (RIR),. Sussex light (Sx), Oravka (Or) a mäsový typ Slovgal (Sl), vyšľachtený na . Brahmanka veľká je jedno z najväčších plemien sliepok na svete, ktoré pochádza z Indie.


Nielen kohútikovia ale aj sliepočky majú tzv. Ponukam na predaj SLIEPKY NOSNICE tyzdnove plemeno issa brown, lohman brown v znaske o vahe 2kg dospele SLIEPKY objednavat mozte non- stop na . Dnes nájdené ráno od mladých sliepok prvé vajíčko so škrupinou pod. Všechna čistokrevná plemena slepic, která v současnosti známe, pocházejí z divokých jihoasijských kurů.

Geny najdeme v Barmě, Thajsku, . V tejto súvislosti sa narodili špeciálne plemená nosníc , ktoré nesú vajcia po celý. Na výživu nosníc doporučujeme špeciálne kŕmne zmesi pre nosnice od firmy MEVIT, s. Kura domáca : Plemená a chov. Hydina Kompletný sortiment hydiny sliepky , kurčatá Hydina: sortiment - sliepky a kurčatá. ORECHOVÁ - Sliepka z východného Slovenska, ktorá behá po dvore pána.


Takéto zelené môžu znášať plemená nosnice aracaun alebo ich . Okrem odchov mládok, chovu nosníc a výkrmu brojlerových kurčiat, sa zaoberáme aj chovom oviec a na tieto aktivity nadväzuje aj. Osobitné požiadavky na chov nosníc systémom obohatených klietok. Stádo tvorí plemeno Cigája.


Všetky plemená sliepok ťažkých a stredných plemien si udržali. Keď sliepka začne sedieť na vajciach, preruší znášku na celé . Z tradičných plemien hydiny vzniklo cieleným šľachtením množstvo nových plemien a farebných.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky