štvrtok 23. augusta 2018

Ako chovat sliepky na vajcia

Chovať jednu sliepku znamená, že jej výkonnosť sa zníži. Bohužiaľ, sliepky sú spoločenské zvieratká. Odporúčam najmenej tri kusy.


Sliepky sú chované v lepších podmienkach a tak sú aj ich vajcia kvalitnejšie ako tie z obchodu. Ak bývate v rodinnom dome alebo vlastníte . Sliepka – dni po spárení začne postupne klásť vajcia.

Na Slovensku existujú oblasti, kde by ste vajcia od sliepok z domáceho chovu nemali vôbec jesť. Hrozí vám totiž, že si do tela dopravíte riadnu . Vysvetľuje, prečo už u nás na pultoch vidíme biele vajcia spravidla iba na. Chcem si založiť chov sliepok ale neviem o tom vela. Sneh nie je riešením, pretože okrem toho, aby sliepky prežili, chcete aj ich vajíčka.


Niet väčšej radosti ako vidieť sliepky brodiť sa až po krídla hlbokým snehom, aby pod kŕmidlom pre sýkorky zbierali. Téma: Klietkový chov sliepok. Vajcia , Potraviny, Víkend .

V Nemecku sa takmer vôbec vajcia z klietok nepredávajú. Slobody zvierat oponuje a tvrdí, že klietkový chov je pre zdravie a . Aké vajce asi znesie sliepka , ktorá nikdy nevidela slnko a je celý život. Napíšem, ako sa starám o potravu a pitie sliepok ja. Prišla mi dnes otázka: „… No chcem prejsť na chov vlašiek (leghorniek).


Mám rada domáce vajíčka tak by som chcela tak 3-sliepky. Ja ako silny vajcozrut domace vajcia vzdy ocenim. Kuracie mäso nasýti na pár hodín, ale sliepky múdro využité na vajíčka. Zacal som chovat nosnice a po case mi zacali pozierat vajcia. Do krmiva ism miesam krmne vapno rozne vytaminy zmes mineralov no napriek . Svagor kúpil krmivo pre sliepky -pšenicu- a po týždnoch mu uplne prestali znášať sliepky vajcia.


Prišiel na to ,že krmivo je potuchnuté. Deti sa ale pýtajú, prečo nemáme sliepky ? Pripravme si teda na začiatok priestor pre cca 3-sliepky (ak očakávame 2-vajcia denne). Po 2-rokoch je dobré si chov sliepok zase obnoviť novými mládkami a staré . Nie je sliepka ako sliepka.


Niektoré plemená sliepok sú viac na vajíčka, iné viac na mäso. Ako si medzi nimi vybrať?

Na našej farme majú nosnice voľný výbeh, možnosť popoliť sa a nerušene znášať vajcia do hniezd. Tieto podmienky sa podobajú domácemu chovu sliepok. Spomedzi všetkých ich úskokov je snáď tým najtrúfalejším vajce z. Teraz toto číslo znamená, že vajíčko pochádza od sliepok z obohatených klietok. Ochranári zo slobody zvierat, však upozorňujú, že nie je vajce ako vajce.


A- chov , Suchá nad Parnou pri Trnave - špecializovaný chovateľský e-shop s. Chov nosníc, ktorý je súčasťou ekologickej. Chov hydiny patrí odjakživa na „ sedliacky dvor“. Plne súhlasím aj ja idem oplotiť výbeh a od jari chovať sliepky. Výrazný je rozdiel v chuti. Preto si ľudia vyberajú mäso a vajcia z kurčiat z voľného výbehu pred produktami od sliepok z klietok, konštatuje . Ochutnali sme vajcia z klietkového, podstieľkového a bio chovu.


Pri pohľade na cenovky v regáli s vajcami hravo zistíte, že priemerná cena jedného vajca je dnes asi centov. Kury sú chované hlavne ako zdroj potravy, prevažne ich mäso a vajcia. To je signál, že chov sliepok a domáca . Kura domáca : Plemená a chov.


Chov je možný bez hormónov, teda stimulátorov rastu, bez mäsokostných a. GmbH Schlierbach viac ako štyridsaťpäť tisíc násadových vajec pre chov sliepok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky