streda 16. septembra 2015

Jednotky hmotnosti premena

Fyzikálna veličina hmotnosť má značku m. Základnou jednotkou hmotnosti je kilogram (kg), ten je definovaný ako hmotnosť medzinárodného prototypu . Nahlásiť ďalší obrázok Nahláste urážlivý obrázok. Užitočný nástroj, ktorý Vám v mobile, tabletu aj počítači prevedie jednotky hmotnosti. Hmotnosť - premeny , prevodná kalkulačka.


Nečo o veličine hmotnosť.

Gramy aj kilogramy, tona aj metrický cent a ich vzájomné premeny precvičuj na Priklady. Inak to nie je ani pri jednotkách dĺžky a hmotnosti. Klikni do obdĺžnika a dopĺň číslo alebo jednotku dĺžky, nepoužívaj medzeru. Premena jednotiek hmotnosti.


Videokvíz 013: V tomto kvíze sa môžeš otestovať, či vieš správne premieňať jednotky dĺžky, obsahu, objemu. Jednotka , Přepočet, Skratka. Ak potrebuješ pomoc stlač Rada.


Interaktívne testy z matematiky na jednotky hmotnosti.

ZŠ Predmet: Matematika Tematický celok: Desatinné čísla. Počtové výkony s desatinnými číslami. Popis: Pomôcka, ktorá pomôže žiakom pri premene jednotiek hmotnosti.


Môžeme ju využiť na hodinách matematiky - geometrie vo 4. Test - premena jednotiek dĺžky a hmotnosti. Popis: Pár jednoduchých príkladov na premenu jednotiek hmotnosti a dĺžky. Usporiadajte dané jednotky hmotnosti podľa veľkosti od najväčšej po najmenšiu. Naučíme sa teraz spolu premenu jednotiek pomocou pomôcky.


Online kalkulačka vykonáva prevody metrických, angloamerických aj iných jednotiek hmotnosti. Náš web vám umožní ľahký a rýchly výpočet. Planckova jednotka hmotnosti :1× -kg.


DESATINNÉ_ČÍSLA_PRACOVNÝ_LIST_7. PREMENA JEDNOTIEK HMOTNOSTI. Prevod jednotiek obsahu, plošných jednotiek. Test piaty ročník - premena jednotiek.


Tabulka uvádí jednotky hmotnosti a argumenty funkce CONVERT:. U (jednotka atomové hmotnosti), u.

Unce (britský měrný systém), ozm . Převody jednotky libra na kilogramy a zpět. Napište nám Přidat záložku. V prípade, že ste nenašli Vami hľadanú fyzikálnu veličinu, radi Vám pomôžeme a poradíme, alebo rozšírime prevody jednotiek o Vami požadované jednotky. Kalkulačka převádí metrické, britské, americké a trojské jednotky hmotnosti.


Zadejte hmotnost a zvolte jednotky. Meter je základná jednotka dĺžky v Medzinárodnej sústave. Okrem premeny dĺžky vieme urobiť aj premenu : 1. Libra (britský merný systém). U ( jednotka atómovej hmotnosti ). USA (krátka) hundredweight.


Pracovný list, projektor. V úvode si učiteľ s deťmi zopakuje (najskôr v rodnom jazyku) pojmy používané pri premene jednotiek dĺžky, hmotnosti , času.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky